В събота от Плевен тръгва 23-километров пешеходен поход до село Тотлебен. Това съобщи в пресклуба на БТА кметът на селото Емил Гашев - инициатор за проявата.

Походът е организиран за втора поредна година под мотото "Да слезем от колите и да повървим пеша!" и е отворен за участие на всеки, който желае, каза Гашев. Апелираме за по-здравословен начин на живот - да се движим повече, като намалим времето пред компютрите и мобилните си телефони, като отдадем повече минути за приятни разговори с близки и приятели по пътя сред красива природа, каза още кметът на Тотлебен.

В първия поход са се събрали повече от 70 ентусиасти. Имало е млади семейства. Някои от участниците са дошли от други градове, включително и от столицата, специално за случая, каза кметът.

На всеки 5 километра организаторите са предвидили почивка за възстановяване. Участниците ще могат да се почерпят с вода, плодове, шоколади и други напитки, осигурени от спонсорите - две плевенски фирми.

В центъра на селото пешеходците ще бъдат посрещнати на обновения, красив площад, с музика, песни и танци, както и по-специална почерпка, добави Гашев.

Разстоянието се взема за около 4-5 часа, а за обратната посока е осигурен транспорт. Сборният пункт утре е от 8:30 до 9:00 часа на изхода на Плевен, посока Гривица. Осигурена е и екипировка.