С демонстрации по таекуондо, кик бокс, тае бо, пилатес и функционални тренировки премина денят на отворените врати в спортен клуб "Калоян-Ладимекс" - Перник, който е част от инициативата #BeActive Европейска седмица на спорта. Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов даде старт на спортния празник в града. 

източник: ММС

"Министерството на младежта и спорта организира Европейска седмица на спорта за шеста поредна година. Целта на тази инициатива е да покаже колко важно е човек да спортува. Спортът, освен, че ни дава здраве, ни обединява и ни помага да израснем като личности и достойни граждани на нашата страна", каза той. 

На събитието присъстваха областният управител на Перник Емил Костадинов, зам.-областният управител на града Иво Иванов и президентът на СК "Калоян-Ладимекс" Калоян Кирилов.

#BeActive Европейска седмица на спорта е част от инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на ЕС. Национален координатор за България е Министерство на младежта и спорта, съфинансиран по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз.