Стадион „Димова махала” в град Перник ще бъде домакин на мача по ръгби-15 между България и Гърция за европейско първенство. Сблъсъкът е утре от 17 часа и е решаващ за второто място в Група С на квалификациите за шампионата на Стария континент, след като българите заемат третото място с актив от 4 победи и 3 загуби, а това е последен мачо от продължелите две години пресявки. Лидер е Израел, пред Гърция. Съдия на двубоя е Грумбинас от Литва.

Стадионът, в близост до квартал Мошино, където тренират многократните шампиони по ръгби-15 „Валяци – Перник”, вече помни победа на националите ни, след като през октомври миналата годита нашите сразиха Люксембург с 25:12 в същите евроквалификации.

В първия мач от серията България взе много ценен успех като гост срещу Финландия с 36:13. Другите резултати на националите: България - Израел 8:11 точки, Гърция - България 41:18, Люксембург - България 10:18, България - Финландия 29:10 и Израел - България 50:10.

В момента обаче има известни притеснения – множество контузии в състава, който вече 10 дни тренира в Перник. Хубавото е, че България запазва мястото си в тази група на европейско ниво.