След официалната тренировка пред съдиите на предстоящото Световно първенство по художествена гимнастика в Мие, Япония, българските представителки в индивидуалната надпревара Силвия Митева и Моника Минчева, заедно с техните лични треньорки Станимира Толева и Силвия Митева-старша, и лекаря на отбора д-р Мариела Сиракова посетиха световноизвестния остров на перлите „Микимото”. Японският еквивалент на „Сваровски”.

Националките наблюдаваха представлението на жените гмуркачки „Ама”, които демонстрираха процеса на изваждане на перлените миди от океана. От представителния магазин на острова двете ни индивидуалистки си тръгнаха с прекрасни покупки, изящни колиета с перли и гривна.

Разходката продължи в музея „Микимото”, в който освен историята и начина на отглеждане и изработване на перлите, имаше изложени внушителни изделия от перли, като: земното кълбо, камбана, царски корони, пагода, всички изцяло изработени от перлите от острова.

Заредени с положителни емоции грациите ни завършиха прекрасната разходка на столове за масаж, които изключително бързо възстановиха силите им. Утре е втората подиум тренировка на отбора, която започва надвечер в официалната зала на първенството „Сън Арена”.