Помощник треньорът на националния отбор по футбол Любослав Пенев записа нова турнирна победа на тенис. В тандем с Иван Запрянов той спечели надпреварата на двойки от програмата на предпоследния 23-и турнир за любители от веригата „Карлсберг Чалъндж”, проведен на кортовете на СК „ДЕМА” в столичния квартал Младост 1А.

На финала Пенев-Запрянов надвиха Петър Радушев-Е.Очев с 9:5. При смесените двойки Р.Стефанова и Петър Радушев победиха Ива Стоянова и Велислав Лазаров със 7:6 (5).

На сингъл при мъжете Веселин Буров би на финала Чавдар Иванов с 9:5. В последния мач при дамите Ива Стоянова надви Радост Стефанова с 6:2. Тазгодишната верига "Карлслсберг Чалъндж" включва 25 турнира в цялата страна. Финалът е на 27 и 28 септември в Ямбол. Голямата награда за победителите при мъжете и жените в него е посещение на финалния турнир от сериите "Мастърс" в Шанхай през ноември. Организаторите на ще покрият всичките им разходи по пътуването.

За Любослав Пенев това е четвърта победа във веригата тази година. Двамата с Иван Запрянов труимфираха на 16-ия турнир в Пловдив. По-късно Пенев и Емил Марков бяха номер 1 на 19-ия турнир на СК "ДЕМА". Ескнационалът и К.Любомиров спечелиха и 21-ия турнир в Банкя.

В генералното класиране преди последния турнир при мъжете на сингъл води убедително Веселин Буров с 472 т, пред Ивайло Божков - 224 и Петър Радушев - 218. При дамите също убедително на първо място е Ива Стоянова с 526 т, пред Ани Тенева - 322 и Христина Табакова - 293.