Отборът на “Пейнтхаус 2” спечели организирания от “Еврофутбол” и “Пейнтбол България” пети юбилеен турнир по пейнтбол за трофея на букмейкърската къща. Повече от пет и половина часа продължи съревнованието между 60-те отбора, разделени на две групи. “Битките” се проведоха на принципа на директните елиминации и донесоха много положителни емоции и висок адреналин на участниците.

Тимът на “Пейнтхаус 2” грабна купата благодарение на умелата си игра и добра тактика срещу отбора на ”Бетонекс”. Отборът от Пазарджик победи плевенската команда с чиста победа в спора за златните медали. Третото място остана за абсолютните новобранци от “Отряд 31”, а на четвърто място се класира “Дринк тийм”. Всички получиха медали и предметни награди, осигурени от букмейкърската къща. Най-добрите си тръгнаха с юбилейната купа на “Еврофутбол”, висока 60 сантиметра. Любопитното е, че в три от четирите призови отбора имаше женско участие.

Играчите се бориха за противниковия флаг на два уникални терена с размери 30 м х 50 м, разположени на тревната настилка на стадион “Академика”. На всяко игрище имаше различни по форма укрития, които колкото помагаха, толкова и пречеха на участниците. Ако някой от състезателите си беше мислил, че пейнтболът е физически спорт, то той остана разочарован. В надпреварите сили премериха и стратегиите на опонентите, не само физическата им подготовка.

Под слънцето на двата терена бяха изстреляни близо 30 000 желатинови топчета, всяко със скорост 375 км/ч. В „боя” паднаха 257 „жертви”, а участниците в 14 срещи си тръгнаха без нито едно цветно петно по дрехите. Отборът, който даде най-много от себе си за феърплея е „Кютек” – състезателите играха честно и се придържаха стриктно към правилата.

Уникалното за това юбилейно издание на турнира за аматьори по пейнтбол бе специалното внимание, което организаторите обърнаха на зрителите. Една от причините състезанието да се проведе на стадион “Академика” бе наличието на трибуни, което позволи на всички любители на екстремния спорт да присъстват на надпреварата. Най-големите изненади бяха поднесени отново от “Еврофутбол” – публиката взе участие в игри, наподобяващи “битките” на терена: стреля по мишена от 10 м. и упражнява точния си мерник със завързани очи от 5 метра. Победителят в първата атракция е Петър Геровски, който уцели мишената в сърцето 6 последователни пъти и събра най-голям брой точки - 35. Наградата от втората игра пък грабна Кеворк Каспарян, който показа завидно майсторство при стрелбата “на сляпо” и уцели 3 пъти манекена. Друг, не по-малко интересен приом, насочен към публиката, бе играта с предвиждания на развитието и крайния изход на турнира. Хората от трибуните имаха шанса да прогнозират в полза на своя фаворит или да направят предвиждане за развоя на отделните срещи в импровизирания букмейкърски пункт на стадиона. Победителят в надпреварата бе познат от 13 участника (от общо 30 подадени талона), от които трима си тръгнаха с подарък от компанията.

В това издание на турнира своя дебют като съдии направиха Мария Атанасова и Райън “Спайк” Даунър – тя е единствената жена-рефер в България; той е бивш американски състезател по пейнтбол, който мечтае за развитието на този спорт и в нашата страна. Те следяха стриктно за евентуално грубо нарушаване на правилата, но останаха “разочаровани” – отборите демонстрираха изключително спортсменство и феърплей.

“Еврофутбол” и „Пейнтбол България” от 2005 година провеждат ежегодно състезания за любителите на атрактивния спорт. Петият юбилеен турнир за Купата на българският букмейкър следва традицията и печели вниманието на публиката с атрактивна игра и заслужени награди.