Мениджърът на Ваня Стамболова и Венелина Венева - Георги Павлов, както и на други наши перспективни атлети, смята, че военизирането е спасение от кризата в момента изобщо за спорта.

„Благодаря на Министерство на отбраната. Идеята бе обща, след като разбрахме, че взимаме домакинство на Световно по лека атлетика за военни. От моя клуб ангажираха 13 състезатели. Много се радвам за тях, защото те вече имат бъдеще. Знаете заплатата е над 600 лева, дават се пари за дрехи, безплатна детска градина, и това вече осмисля съществуването им и надеждата да продължат със спорта. Кризата е жестока и това е вариант за оцеляване. Тази практика е приложена и в много други държави. Например целият национален отбор на Италия са карабинери, такова е и положението в Беларус, Германия и други големи държави. В момента в София участват лекоатлети - признати имена от световния елит, олимпийски, световни и европейски медалисти с рекорди. България отбелязва най-доброто си представяне и може би ще завършим сред първите три нации по спечелени медали”, аргументира се пред Гонг Георги Павлов.

Според него идеята е добра, а след участието на Ваня Стамболова - спечелените медали и рекорд на първенството, вероятно тя ще стане и първият офицер сред атлетите ни от новото време.

„Ваня е вече и магистър, така че и благодарение на заслугите й в този шампионат, очаквам да бъде повишена в офицер”, прогнозира Павлов.