Себастиан Ожие спечели рали Германия от световния шампионат по автомобилизъм, след като задържа аванса срещу съотборника си от Ситроен Тотал - Себастиан Льоб. С това френският пилот и навигаторът му Жулиен Инграсиа прекъснаха осемгодишната победна серия на Льоб и Даниел Елена на германското трасе.

Четвъртата победа на Ожие за сезон 2011 изстреля Ситроен начело на вечната ранглиста на световния шампионат, измествайки големия конкурент Форд. Това се случи благодарение на осемте поредни победи на отбора на Тотал през този сезон, с което френският конструктор вече има общо 78 успеха за световната ранглиста.

Самият Ожие записа общо време 3:32:15.9 часа и изпревари Льоб с 39.8 секунди. Победителят от Германия обаче остана втори в генералното класиране с 25 точки зад световния шампион Льоб.

Трети в Германия остана Мико Хирвонен от отбора на Форд Абу Даби. Финландският пилот с Форд Фиеста и навигатор Ярмо Лехтинен изостана на 1:55.6 минути от победителя и пасивът му срещу Льоб в генералното класиране нарасна на 36 точки.