Днес беше официалното откриване на новата многофункционална спортна зала  в Сливница. Съоръжението беше открито с концерт със специалното участие  на Васил Найденов, а сред гостите на събитието бяха заместник-министърът  на младежта и спорта Калин Каменов, евродепутатът Мария Габриел и  лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Проектът "Изграждане на нова спортна зала към спортен комплекс "Сливнишки герой" и осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания" се реализира по мярка 321 "Основни услуги за населението и икономиката в  селските райони" от приоритетна ос 3 "Качество на живот и  разнообразяване на възможностите за заетост" от Програмата за развитие  на селските райони. Главен изпълнител е фирмата "Джи Пи Груп" ООД, а  залата беше построена за по-малко от една година.

С изграждането ѝ на стойност близо 7 млн. лева се подобряват  условията за спорт в града и общината и се разкриват множество нови  възможности за участие и развлечение на младите ѝ жители. Комплексът  разполага с тренировъчна зала за бокс, фитнес, зала за тихи игри, както  и помещения за треньорска, съдийска и административна дейност.

В новата зала има условия за практикуване на редица спортове като  хандбал, футбол на малки вратички, волейбол, баскетбол, тенис на корт,  художествена гимнастика, борба, бойни изкуства и др.

Зрителските трибуни  са оборудвани с 1200 седящи места, което позволява провеждането както на  големи спортни мероприятия, така и на музикални и други културни  събития. Спортната зала разполага с 147 паркоместа, от които 14 са за  хора с увреждания. За тях е осигурен и безопасен достъп с помощта на  рампи директно от външния терен.