Община Перник отводнява ръгби стадиона в село Дивотино, съобщи секретарят на общината Мартин Жлябинков.

Теренът е частично наводнен заради липса на дренажна система. При изграждането на спортното съоръжение не са направени отводнителни канали и от близкия склон водата се стича към стадиона.
Утре в 15,00 ч. пернишкият ръгби клуб "Валяците" трябва да приеме на стадиона в Дивотино конкурента си "Балкански котки" в мач от пролетния дял на държавното първенство по ръгби 15. 

Играещият треньор на Валяците Антонио Любенов е притеснен от евентуална служебна загуба за домакините, ако теренът не позволи мачът да бъде изигран.

Правим всичко възможно, каквото зависи от нас, за да подобрим терена, коментира Жлябинков. Игрището е разчертано, отстрани са направени отводнителни канали, земята е надупчена с машина, за да се просмуква по-бързо водата. 

Проблемът е, че почвата е напоена от многото дъждове и снега, посочи Жлябинков. Той обясни, че игрището е най-ниската точка и водата бавно се отцежда. Надявам се теренът да поизсъхне и въпреки трудните условия утре срещата да се проведе, заяви секретарят на община Перник./БТА