Водачката в схемата при жените Линда Зечири (СКБ Стара Загора) е отстранена от участие на държавното първенство по бадминтон заради неявяване на мач по време на вчерашните квалификации.

"Линда Зечири е отстранена, тъй като има една служебна загуба вчера на смесени двойки. По правилник, ако на една дисциплина не се явиш нямаш право да участват в другите заявени дисциплини", каза специално за БТА главният съдия на турнира Слънчезар Цанков.

Така 33-годишната Зечири няма да участва на сингъл жени и на двойки жени.

Вчера Линда Зечири не се яви на мача от втория кръг на квалификациите на смесени двойки, в който заедно с Пламен Михалев трябваше да играят срещу Тодор Табаков и Радостина Костадинова.

В 15.00 часа днес министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще посети срещите от държавното първенство.

Фаворитите стартираха с победи в първите си мачове. На сингъл жени номер 2 Мария Мицова разби Мира Георгиева с 21:6, 21:3, Стефани Стоева спечели срещу Йоана Ангелова с 21:7, 21:6, а младата надежда Калояна Наблантова победи Христомира Поповска с 24:22, 21:11.

При мъжете номер 1 Даниел Николова разгроми Тихомир Киров с 21:4, 21:3, номер 2 Димитър Янакиев спечели срещу Добромир Добрев с 21:7, 21:7, а Иван Русев победи убедително Даниел Милев с 21:10, 21:9.

На смесени двойки номер 1 Стилиян Макарски и Диана Макарска елиминираха Никола Борисов и Памела Александрова с 21:15, 21:6 и се класираха за втория кръг. В момента се играят срещите от първия кръг на двойки мъже и двойки жени.

По-късно днес са мачовете от втория кръг, като смесените двойки започват в 20:30 часа.