Отново много медали за българското таекуон-до

Таекуон-до WTF източник: taekwondo-bulgaria.org

Таекуон-до WTF източник: taekwondo-bulgaria.org

Близо 1000 таекуондисти от 10 държави се включиха в третото издание на силния международен турнир "Hereya trophy ", който се проведе в столичния "Зимен дворец на спорта". Състезателите взеха участие във всички възрастови групи-деца, кадети, юноши, девойки, мъже и жени. Надпреварата бе открита от председателя на БФТ Слави Бинев. Той получи специален плакет от организаторите с благодарност за развитието на таекуондо в България.

"Всеки път, когато откривам турнир по таекуондо се опитвам да кажа някаква поука, някакъв извод. Този път поуката ще е следната: Спортистите, най-вече тези от бойните спортове, и най-вече тези от таекуондо, трябва повече да действат от колкото да говорят", с тези думи Слави Бинев даде старт на турнира.

По време на турнира председателят на БФТ Слави Бинев връчи на защитилите таекуондисти майстоски степени (дан). Близо 50 състезатели за защитили изпита за черен пояс през последната година. Този сертификат е издаден от Кукиуон и важи за цял свят. Както знаете България официално стана представител на Кукиуон за Европа, след като преди малко повече от месец бе подписан меморандум между Българска федерация по таекуондо WTF и Кукиуон.

Комплексен победител стана отбора на ТК "Сунг Ри" от Ботевград, следван от ТК "Кондор-2000" , а трети е ТК "Рамус" от София. В отделните категории българските таекуондисти спечелиха много златни медали, като успяха да преборят конкуренцията на силните състезатели от чужбина.

Следващата седмица в австрийския град Инсбрук ще се проведе силният международен турнир от веригата G1, който носи точки за световната ранглиста. България ще бъде представена от най-добрите си таекуондисти.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
таекуондо WTF

Други спортове