Най-добрата българска гимнастика Силвия Митева спечели сребърен медал в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика, която се провежда в София. Грацията ни изигра изключително чисто и четирите си съчетания, но й бе отредена втората позиция. Зрителите в Арена Армеец успяха да се насладят на елегантните композиции за Силвия Митева, която получи общ сбор от 71.550 точки.

Златото отиде в ръцете на младата руска състезателка Яна Кудрявцева, която в последния момент замени Александра Меркулова. 16-годишната гимнастичка загатна за голямо бъдеще, след като постигна резултат от 72.150 точки.

Сочената предварително за фаворит в индивидуалната надпревара Маргарита Мамун остана на трето място, след като допусна груби грешки на изпълненията си на бухалки, лента и обръч. Мамун получи сбор от 71.400 точки.

Другата българска представителка Мария Матева остана на 13-а позиция с 64.300 точки. Сред българките, които участваха в многобоя извън класирането, Анастасия Киссе е с най-висока оценка от 64.250, следвана от Сара Стайкова с 62.350, Невяна Владинова с 62.150 и Кристина Ташева с 61.350.

Силвия Митева се класира за финалите и на четирите уреда. Състезанието в индивидуалната надпревара ще бъде подновено в неделя от 15.00 часа. Многобоят при ансамблите стартира в събота от 15.30 часа, веднага след откриването.

През 2011 година на Световната купа в София Силвия Митева също се качи на втората позиция на почетната стълбичка, а през 2013 грацията ни се нареди на трета позиция в многобоя.