Отличен старт за България на Световната купа по художествена гимнастика, която се провежда в Палео Фалиро, Гърция. Родната състезателка Ева Брезалиева оглави многобоя във временното класиране, а Елвира Краснобаева заема трета позиция.

Ева Брезалиева стартира много силно и стабилно и с общ сбор от 66.900 (34.000 на обръч и 32.900 на топка), възпитаничката на Бранимира Маркова поведе в многобоя след първите два уреда.

Другата ни представителка Елвира Краснобаева също стартира много добре в индивидуалната надпревара. Въпреки грешките, който допусна в съчетанието с топка, Елвира показа своята класа и с отлично изигран обръч и актив от 65.550 (35.300 на обръч и 30.250 на топка) заема временно трето място в класирането за многобоя.

Временно втора позиция заема представителка на Израел Дария Атаманов с актив от 66.450 точки.

Страната ни вече има три от възможни четири финала за надпреварата в неделния ден. Ева Брезалиева си осигури място за финалите на обръч и топка. С 35.300 и с най-висок резултат на обръч Елвира Краснобаева намери място сред най-добрите осем. Резултатът на обръч за възпитаничката на Светлана Юриевна е и най-високият в днешния ден.

Съдия за България на това състезание е Християна Тодорова.

Утре предстоят съчетанията с бухалки и лента. Потокът на нашите грации стартира в 13:00 часа.