Чуждестранните гости, които са в България за участие в турнира по ръгби 7 за „Купата на ректора”, изразиха възхищението си от отличната организация на събитието. Домакините от НСА са се постарали да осигурят всички необходими удобства на 12-те отбора, сред които има тимове от Молдова, Сърбия и Румъния.

„Винаги ни е приятно да дойдем тук, за да участваме. Турнирът е много силен и е отлична възможност да проверим възможностите си. Домакините винаги са ни посрещали гостоприемно, времето е чудесно и играчите показват високо ниво на ръгбито”, заяви водачът на сръбските отбори Драган Новакович.

След първия ден на юбилейното 20-то издание на надпреварата лидер при мъжете е отборът на Молдова. Временното класиране при жените се оглавява от домакините от НСА. Мачовете се играят на стадиона в Спортната академия „Васил Левски”.

Срещите бяха изгледани от ректора на НСА доц. Пенчо Гешев, проф. Николай Колев – председател на студентския съюз по ръгби в България, проф. Даниела Дашева, доц. Николай Изов, както и от бившите ректори на Академията проф. Никола Хаджиев и проф. Лъчезар Димитров.

Днес ще бъдат определени крайните победители, като финалите се очакват да започнат към 12.00 часа.