Новият президент на Международната федерация по таекуон-до ITF Ри Йон Сон от Северна Корея даде отлична оценка на България за провеждането на 19-то Световно първенство за мъже и жени , което завърши в Пловдив. Според шефа на централата до момента не се е провеждал толкова добре организиран шампионат и изказа благодарности към неговия колега Марио Богданов, който е президент на българската федеерация по таекуон-до ITF .

„ Всичко беше страхотно. За първи път финали от първенството се проведоха на открито и сме невероятно впечатлени от обстановката на Античния театър, а и от новата спортна зала в Пловдив. България много вдигна летвата за следващите домакини с организацията си. Нещата бяха изпипани и подредени от пристигането до края и изказвам своите и на колегите сърдечни благодарности към Марио Богданов и екипа му. Те създадоха отличен шампионат”, заяви преди отпътуването си Ри Йон Сон.

На Световното първенство България спечели девет медала - 2 златни медала на Амалия Колева и Рами Шау, 3 сребърни на Мирела Чилингирова, Антон Огорелков и Любомир Бакалски и 4 бронзови - на Амалия Колева, Елена Самарджиева и националните ни отбори мъже и жени в дисциплината „самозащита“.

„ Настина всички гости от чужбина, които пристигнаха в Пловдив са силно впечатлени от нашата организация и изказаха благодарности. Успяхме да ги изненадаме приятно във всяко едно отношение. Само ние си знаем какво ни костваше това, но се справихме. Благодаря на всички, които работиха денонощно, за да получим отлични оценки за организирането на шампионата. Това е голяма чест за България”, сподели президентът на българската федерация по таекуон-до ITF Марио Богданов.

Включете се в новия Viber публичен чат на Gong.bg - следете коментарите под новините на журналистите в Гонг!