Бившата лекоатлетка Розка Станчева, за която много се говореше преди месец след шокиращи кадри в интернет, е назначена в спортното министерство. Това съобщи Радостин Василев. Спортният министър обясни, че също като всички хора се е разчувствал, когато видял кадрите как 90-годишната баба Розка, донесла над 100 медала на България, рови в боклука, търсейки препитание. 

"Назначена е в ММС от 16 май. Видях видеото, което предизвика емоции в мен, както и в другите граждани. На кадрите се вижда как жената рови в боклука... Взех мерки. Тя, а и много други пенсионери не заслужават тази съдба. Трябва да има пожизнени пенсии за шампионите на България", коментира Радостин Василев в студиото на БНТ.
 
Попитан на каква длъжност е назначена Станчева, той обясни: "Тя е полезна с това, че може да ни научи да бъдем преди всичко хора. Активен спортист на 90 г. с под 200 лева пенсия... Най-малко историите, които разказва, ни показва как трябва да се отнасяме към шампионите. С това назначение мисля, че давам пример на колегите как с едно малко нещо можеш да промениш живота на човек".