Вратарят на Левски - Пламен Андреев бе отличен като "най-перспективен футболист" на годишните награди на 166-то Спортно училище "Васил Левски". Тъй като той е на подготовка със сините" в Дубай, наградата му взе шефът на Академията на клуба - Йончо Арсов. Андреев, който преди по-малко от месец навърши 18 години, е ученик в 12 клас. 
 
Събитието, на което бяха отличени десетте най-добри спортисти на училището, се състоя днес. Първото място заеха София Иванова и Камелия Петрова -  световни шампионки с ансамбъл жени от шампионата на планетата по художествена гимнастика, който се проведе през септември в София.
 
Втора се класира бронзовата медалистка в многобоя от София 2022 и от Европейското първенство в Тел Авив през юни миналата година - Стилияна Николова. Още една гимнастичказае място в топ 10 - националната състезателка Ева Брезелиева зае шесто място с успехите си на Световна купа в Атина, на Чалъндж купата в Портимао и на международния турнир за "Купа София".
 
За най-перспективен състезател беше отличена Магдалина Миневска за постиженията си през 2022-а.
 
Приз за най-добър треньор получиха личните наставнички на София Иванова и Камелия Петрова - Виолета Господарска и Валентина Симеонова.
 
Специална награда за най-голям принос в успехите и развитието на спорта в 166-то СУ "Васил Левски" през 2022 година беше връчен на СК Илиана. Президентът на клуба Ина Ананиева получи почетната статуетка.
 
На церемонията присъстваха вицепрезидентът на БФХГ Невяна Владинова и старши треньорът на ансамбъл девойки Кристина Илиева, съобщават от БФХГ.
 
Автор: БТА/Ива Кръстева