Бившата възпитаничка на Спортен клуб Атлет (Мездра) Милица Мирчева, която в момента следва във Florida State University (FSU), САЩ и се състезава за тима на Щатския университет на Флорида, получи поредното си признание зад Океана. Родената в Добрич атлетка беше отличена с престижната награда „Most Valuable “ („Най-ценен атлет”) по крос кънтри при жените за 2018 г. Това стана на традиционния годишен банкет - Track&Field/ Cross Country Banquet, на който бяха наградени студентите лекоатлети, постигнали най-големи успехи през миналия сезон.

Освен Милица, с награди в различни категории бяха отличени още 25 изявени спортисти, които следват във Florida State University, за техните постижения в колежанските първенства на САЩ по крос кънтри, в зала и на открито през сезон 2018.

Това е поредното престижно отличие, което Мирчева получава в Щатите. През есента на миналата година тя беше определена от Американската атлетическа асоциация на треньорите по крос кънтри - U.S. Track & Field and Cross Country Coaches Association (USTFCCCA), за „Атлет на годината” (Athlet of the Year) при жените в Южния регион на Дивизия I от колежанското първенство на САЩ по крос кънтри (2018 NCAA Division I Cross Country season), а през пролетта на 2018 г. беше отличена с наградата „Golden Nole Award”, връчвана ежегодно от FSU за постижения в областта на спорта.

В началото на декември миналата година Милица подобри за втори път в кариерата си националния рекорд на България на 5000 м за жени в зала. Това стана на турнира „Boston University Sharon Colyear - Danville Season Opener” („Шанън Колиър - Данвил Сийзън Оупънър”), който се проведе в Бостън, Масачузетс. Тя пробяга дистанцията за 15:43.30 мин. - резултат, който е с 23.82 секунди по-добър от предишното върхово постижение на нашата страна в тази дисциплина - 16:07.12 мин., регистрирано от Мирчева през месец февруари 2018 г. отново в Бостън.