Голфърът Тайгър Уудс е бил открит „заспал на волана” с включен двигател на автомобила в момента, в  който е бил арестуван, информират американските медии.

Уудс бе открит от полицаите в своя Мерцедес и е трябвало да бъде събуден от полицая на място.

Арестуваха Тайгър Уудс за шофиране в нетрезво състояние

„Ууудс имаше изключително бавна и неразбираема реч”, пише в полицейския доклад. Според него той е „съдействал”, но е бил „объркан”.

Първоначално Уудс е казал на полицаи, че се връща от Лос Анджелис, където е играл голф и е признал, че не знае къде се намира. След това обаче той е променил версията откъде идва и къде отиде.

Той се е провалил и на някои от полицейските тестове като седене прав на един крак. Интересното обаче е, че кръвната му проба не е показала наличие на алкохол.  Според Уудс става дума за „неочаквана реакция от предписани медикаменти”.

„Разбирам сериозността на това, което направих и поемам пълна отговорност за действията ми”, споделя Уудс. „Искам обществеността да знае, че алкохол не е замесен. Това, което се случи е неочаквана реакция от предписани медикаменти. Не осъзнах, че смесицата на медикаменти ще ми повлияе толкова силно.”