Открит е трупът на изчезнала преди два месеца Мирослава Николова от Перник. За убийството й са задържани двама души. Единият от арестуваните за убийството на момичето се е самоубил. Инцидентът  е станал в присъствието на полицаи в дома на задържания Стойчо по прякор Чочо. Той е доведен от служители на полицията в дома за повторен обиск на апартамента, в който живеел на улица „Тунджа". Не са ясни обстоятелствата как той е извадил пистолета си и се е застрелял, информира DarikNews.bg.

След двумесечна работа на служителите от ГДБОП и пернишката полиция са задържани двама души, съпричастни към убийството на изчезналата Мирослава, гласи съобщението от МВР-Перник. За Дарик вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи, че момичето и арестуваните за убийството й са се познавали.

Мирослава, част от агитката на местния футболен отбор Миньор, е в неизвестност от 7 ноември 2011 година. Тя си тръгнала от тренировка по таекуондо от зала „Дружба" в Перник и не се прибрала в дома си, който е на няколко метра от залата. Мирослава

Единият от задържаните за убийството на Мирослава се е познавал с нея, но не са били приятели. Това съобщи пред Дарик директорът на Областната дирекция на МВР в Перник комисар Валентин Димитров. Той отказа да разкрие подробности по разследването, но заяви, че няма информация полицаи да са замесени с отвличането на момичето. Сестрата на Мирослава Елеонора каза, че е получила обаждане към 9 часа в самия ден на изчезването й с нейния глас: "Отвлечена съм, има замесена полиция, моля те спаси ме".

„След двумесечен упорит труд на Главна дирекция борба с организираната престъпност, ОДМВР-Перник и Института по психология бяха задържани двама души, съпричастни с убийството на изчезналото през ноември 2011 година момиче. Трупът на момичето беше намерен в околностите на град Перник. Двамата задържани не са били приятели с момичето, но единият я е познавал", каза още Димитров.

На въпрос по каква версия работят и кога е било убито момичето, директорът на ОДМВР-Перник отговори: „Извършват се процесуални следствени действия и подробности относно работата на разследващите органи не могат да бъдат съобщавани".