В Харманли с водосвет на старозагорския митрополит Киприан тържествено днес бе открит новият модерен спортен комплекс "Хеброс". Той бе изграден с над 5 милиона лева, които бяха отпуснати от кабинета.

Областният управител на Хасково Станислав Дечев, депутати, кметове от региона, спортисти и спортни деятели и стотици граждани и гости уважиха официалната церемония по прерязването на лентата на съоръжението.

"Днес всички ние виждаме резултата от сбъдването на една обща мечта - изграждането на един от най-модерните спортни комплекси в Южна България", каза в речта си кметът на югоизточния град Мария Киркова. Тя изтъкна, че това е станало възможно с общи усилия и с помощта на правителството.

Киркова отбеляза още, че съоръжението е изцяло съобразено с нуждите и изискванията на треньори, спортисти и състезатели. По нейни думи, мястото ще предоставя качествена среда не само за спорт, но и за отдих и забавление.

Областният управител Станислав Дечев се обърна лично към кмета Киркова като отбеляза, че тя е намерила ключа за успешното управление на Харманли, а теренът от почти неизползваем стадион е превърнат в модерен комплекс. "Най-важното е, че имате място, където младите хора ще се събират и ще бъдат откъснати от изкушенията на улицата и на социалните мрежи", посочи Дечев.

Новият комплекс разполага с двуетажна мултифункционална зала с 350 места за зрители, 4 тренировъчни зали, зала на славата, изцяло нова закрита лекоатлетическа писта с дължина 60 метра. Изградено е помощно игрище с терен за хокей на трева, трап за скачачи и сектори за хвърляне на чук и копие и за тласкане на гюлле. Изцяло обновени са трибуните на футболното игрище, изградени са още паркинг и кафе-клуб.

Програмата продължи с представянето на всички функциониращи 14 местни спортни клуба, за които комплексът ще бъде и нов дом. Демонстративен мач изнесоха волейболистките старша възраст на Марица Пловдив и Раковски Димитровград.

След това са предвидени още демонстрации на различни спортове на отделните тренировъчни игрища и терени. Денят ще завърши с футболен мач на местните ветерани и бивши футболисти на ЦСКА.