В присъствието на много официални лица, състезатели и публика беше поставено официалното начало на петото издание нa супер турнира по тенис на маса WTT Feeder Panagyurishte Presented By ASAREL 2022. 
 
Кметът на Панагюрище Никола Белишки, представители на изпълнителното ръководство на компания "Асарел Медет", председателят на Българската федерация по тенис на маса Стефан Китов се включиха в церемонията, по време на която бяха представени участниците от 37 държави.
 
"Радостна съм, че благодарение на усилията на организаторите и въпреки всички трудности, въпреки прекъсването, успяха да съхранят турнира и да запазят домакинството за Панагюрище и за тази прекрасна зала", заяви Бисерка Янев - директор Човешки ресурси на "Асарел Медет" АД. 
 
Кметът на община Панагюрище Никола Белишки подчерта отличните условия за всички въвлечени в шестото издание на Асарел България Оупън: "През тези две години в които турнирът не се провеждаше израснахме много. Тежката, но успешна организация беше доказателство, че трудностите могат да бъдат преодолявани, само ако всички заедно впрегнем усилията си".

тенис на маса Панагюрище

За четвърти път бяха връчени стипендии на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков за най-перспективните млади български състезатели по тенис на маса. Тази година това са: 
 
Йоан Величков е бронзов медалист на двойки и смесени двойки от Европейското първенство в Белград, където завоюва 5-о място в отборната надпревара, а на сингъл се класира в първата осмица. Йоан има три бронзови медала от престижните международни турнири в Доха, Берлин и Хавиров, а на Държавното първенство до 15 години е абсолютен шампион във всички дисциплини, като за по-горната възраст печели три златни и един сребърен медал. 
 
Сиделя Мутлу, която заедно с Йоан Величков спечели първият за България бронзов медал от Европейско първенство на смесени двойки за кадети и кадетки в Сърбия. Тя стана балканска шампионка на двойки до 15 години и е абсолютен шампион във всички дисциплини на Държавното първенство за тази възраст, като също така спечели три златни и един сребърен медал  на финалите до 19 години.
 
Георги Ефтимов - Най-успешният млад състезател за Община Панагюрище, който завоюва сребърен медал на Държавното индивидуално първенство до 19 г. тази година, и стана отборен шампион до 21 и 19 години за изминалата 2021 г.
 
Наградите бяха връчени от почетния председател на сдружение "Асарел България Оупън" Иван Александров. В събота и неделя битките в "Арена Асарел" продължават с пълна сила, като България ще има своите представители в четвъртфиналната фаза при смесените двойки. Петьо Кръстев и Мария Йовкова се изправят срещу китайците Сю и Ву.