Нова спортна площадка бе открита в Казанлък. Съоръжението е на стойност 365 671,99 лв. и разполага със стена за катерене и площадки за ролери и скейтборд. То е изградено като част от проект „Подобряване на физическата и жизнена среда на градския център за осигуряване на устойчива и екологична градска среда за по-високо качество на живот и нови възможности за социално икономическо развитие”, финансиран чрез Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г. Общата стойност на проекта е 5 678 214,38лв.

„Винаги се радвам, когато откриваме ново спортно съоръжение. Тази площадка не е предназначена за традиционните за Казанлък спортове като лека атлетика, колоездене и волейбол. Тя обаче е за нашите деца и за спортовете, които младите хората припознават като свои и които ги мотивират да спортуват и да се движат. Нещо, което е много важно. Скейтборд, ролери, катерене – прекрасни спортове и дано повече млади хора се запалят по тях", коментира министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

източник: ММС - Пресцентър

„Защото освен медалите, които за съжаление са все по-малко, първо трябва да обърнем внимание на децата, да положим усилия за изграждането на физкултурните салони, да им създадем условията да бъдат активни и да водят здравословен начин на живот. Тогава имаме големи шансове да успеем и в професионалния спорт. Дано това съоръжение да се напълни с млади хора и да стане едно спортно средище, защото повече спортни обекти на Казанлък са разположени в района“, заяви още Кралев.

„Знам, че има проблеми със спортната база, но средствата, с които разполагаме са малко. Полагаме много усилия да намерим пътеки, по които да осигурим финансиране. Казанлък не прави изключение“, каза Красен Кралев.

След откриването на площадката министърът се запозна със състоянието на стадион „Севтополис“ и Градския Колодрум. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS