С много настроение, нагласа за спорт и музика в петък вечер в Княжеската  градина бе открит първият Extreme Fest, който е част от кампанията  София 2018 – Европейска столица на спорта, съобщава сайтът  www.sofia2018.bg. Събитието предоставя на софиянци през уикенда редица възможности за активни занимания, богати преживявания и  предизвикателства. В събота и в неделя градинката около паметника на  съветската армия ще се озвучи от гласовете на търсещите нови емоции и  динамика в градската среда.

Екстремен спорт

източник: bgolympic.org

„Колкото повече възможности за спорт и активен живот се откриват пред  хората, толкова по-здрави и жизнени ще бъдат следващите поколения.  Столична община продължава усилията си да предоставя на гражданите и  гостите на града нови и нови опции за спортуване,“ заяви при откриването  Екатерина Йорданова, общински съветник, член на Комисията за децата,  младежта, спорта и туризма към СОС. 

Екстремен спорт

източник: bgolympic.org

На церемонията присъстваха още  зам.-председателят на Столичния общински съвет Панайот Бончев и  секретарят на Оргкомитета на София2018 – Европейска столица на спорта  Анатоли Илиев. Най-интересни на зрителите бяха мощните машини, които  бяха паркирани кротко край монумента, но в събота се готвят за мощно  ревящо дрифт шоу по улица Гурко, в отсечката между Националния стадион и  бул. „Васил Левски“.

Проектът Extreme Fest се реализира от сдружение "Level 7" като част от  Европейската седмица на спорта и е подкрепен от Програма за  съфинансиране на спортни събития, форуми, кампании и инициативи под  патронажа на кмета на Столична община за 2015 г.