Зам.-министърът на младежта и спорта Мая Тодорова, кметът на София Йорданка Фандъкова, президентът на БФ Гимнастика Красимир Дунев и президентът на Европейския съюз по гимнастика Джордж Гелзек бяха сред официалните гости на церемонията по откриването на Европейското първенство по спортна гимнастика за мъже.

Г-жа Мая Тодорова прочете поздравителен адрес от името на министъра на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева.

„Домакинството на шампионата е показателно за доверието, което ръководителите на световната гимнастика имат към България и към ръководството на нашата федерация, и е категорично доказателство, че този спорт се развива в правилната посока. Пожелавам на всички състезатели и треньори здраве, успех и постигане на спортните цели и мечти!”, се казва в посланието на спортното министерство.

Откриване на ЕП по спортна гимнастика

източник: Bulgarian gymnastic federation

„За мен е чест и удоволствие да ви приветствам като домакини на този престижен международен спортен форум, който е в подкрепата на кандидатурата на София за Европейска столица на спорта през 2017 година и Европейска столица на културата през 2019 година. Надявам се, че след гостуването си в нашия град всички вие, участници и гости на столицата ни, ще отнесете със себе си част от българското гостоприемство и красотата на Европейска София”, сподели г-жа Фандъкова.

Президентът на Европейския гимнастически съюз Джордж Гелзек изтъкна отличната работа на Организационния комитет на шампионата, пожела на гимнастиците незабравимо състезание, изпъстрено с красиви и динамични изпълнения и официално откри 31-то Европейско първенство по спортна гимнастика за мъже.

Президентът на БФ Гимнастика Красимир Дунев подари на официалните гости почетни плакети в знак на признателност и благодарност за помощта в организацията и провеждането на Европейското първенство.

Откриване на ЕП по спортна гимнастика

източник: Bulgarian gymnastic federation