С общо 12 златни, 8 сребърни и 13 бронзови медала националният отбор на България по таекуон-до ITF си осигури второто място в Европа след Русия, която за поредна година е шампион на Стария континент. Европейско първенство 2011, което се проведе от 21-ви до 28-ми февруари в столицата на Естония – Талин, е най-успешното за България до този момент по брой спечелени медали.

Българите станаха европейски шампиони в отборната надпревара при мъжете в дисциплината спаринг. На полуфинала националите ни разгромиха Чехия, която е миналогодишен шампион, а на финала победиха руснаците, които са абсолютни шампиони от 2004 до 2009 г. Жените защитиха титлата си от миналата година и отново са Европейски шампиони отборно силов тест, а в дисциплината спаринг отборно българките завоюваха третото място. Юношите и девойките се класираха трети в спаринг отборно.

Общо 16 мъже и жени, 12 юноши и девойки и 7 деца представиха страната ни на престижното първенство в петте дисциплини - спаринг, форма, специална техника, силов тест и самозащита. Равносметката е повече от успешна – 35 състезатели с 33 медала. 742 участници от 34 страни се състезаваха тази година на Европейското първенство по таекуон-до ITF в Талин.

Българската федерация по таекуон-до ITF съществува от 1989 г. До голяма степен успехите в този спорт се дължат на корейския инструктор Ким Унг Чол VIII дан, който е старши треньор на националния отбор и основоположник на таекуон-до ITF у нас. Президент на Федерацията е Марио Богданов.