Отава Сенатърс прекъсна серията си от четири поредни загуби и победи като гост Бъфало Себърс с 5:2, което бе и първата домакинска загуба на сабите в редовното време.

Сенаторите, които стартираха от последното място в Североизточната дивизия на Източната конференция, направиха най-добрия си мач за сезона.

Джейсън Спеца вкара два гола и направи една асистенция за Отава и бе най-добрият играч в мача. Кристоф Шубърт откри резултата за канадците в първата третина, а във втората третина Дани Хейтли и Джейсън Спеца с два гола доведоха резултата до 4:0.

В началото на третата третина Шийн Донован направи резултата 5:0 и едва след това домакините намалиха с голове на Кларк Макартър и Тепо Нуминен.

Отличен мач направи и вратарят на сенаторите Алекс Олд, който едва за трети път бе титуляр поради контузията на Мартин Гербер. Новакът Олд спаси 25 удара.

Капитанът на Ню Йорк Рейнджърс Крис Друри вкара първите си два гола за сезона, а Хенрик Лундквист спаси 28 удара за победата с 4:2 в дербито с Ню Йорк Айландърс.


Резултатите от НХЛ:

Бъфало - Отава - 2:5
Ню Йорк Айландърс - Ню Йорк Рейнджърс - 2:4
Кълъмбъс - Анахайм - 2:3
Минесота - Чикаго - 3:2
Едмънтън - Бостън - 0:1 (след продължение)
Лос Анжелис - Детройт - 3:4 (след дузпи)