Рони О'Съливан, Джъд Тръмп и Марк Селби се класираха за осминафиналите на Откритото първенство на Шотландия, записаха убедителни победи в мачовете си от третия кръг на надпреварата.

Ракетата разби Мартин Гулд с 4-0, като по този начин навъртя 11 поредни спечелени фрейма в зала "Емирейтс" в Глазгоу. О'Съливан реализира два сенчъри брейка, за убедителния успех, а в следващия кръг ще срещне Джо Пери, който победи Джо О'Конър с 4-2. Световният номер 1 Джъд Тръмп пък ще спори с Греъм Дот за място на четвъртфиналите, след като победи Джеймс Уатана с 4-1. Дот отстрани намиращия се в добра форма Дин Дзюнхуей с 4-0. Само преди седмица китаецът триумфира на Откритото първенство на Великобритания, но днес нямаше отговор срещу опитния шотландец.

Напред продължава и шестият поставен в схемата Марк Селби след чист успех над Лиам Хайфийлд. За трикратния световен шампион предстои битка с Джими Робъртсън. Миналогодишният шампион Марк Алън продължава защитата на титлата си след победа над Елиът Слесър с 4-1. На осминафиналите северноирландецът ще играе срещу Крис Уейклин. За осминафиналите се класираха още Джон Хигинс, Джак Лисауски, Нийл Робъртсън, Тепчая Ун-Но, Шон Мърфи и Дейвид Гилбърт. /БГНЕС