Рони О‘Съливан се класира за четвъртия кръг на ранкинг турнира по снукър Уелш Оупън, след като надигра категорично Род Лоулър с 4-0 фрейма.

„Ракетата“ отново имаше проблеми с кредата, като след мача призна, че е бил близо до това да предаде двубоя, но в крайна сметка довърши успешно нещата в своя полза. Рони направи три високи серии, включително точно 100 във втората партия, а в третата и четвъртата се отчете с брейкове от 62 и 58. За седемкратния световен шампион предстои среща с белгийския талант Бен Мертенс, който елиминира Дейвид Гилбърт в драматичен сблъсък с 4-3.

От надпреварата отпадна Марк Селби. „Веселякът“ си стегна куфарите след поражение от Робърт Милкинс с 2-4. Срещата започна добре за Селби, който направи брейк от 92, но следващите две партии отидоха на сметката на „Млекаря“. 64 за четирикратния световен шампион възстановиха паритета, но Милкинс измъкна петия фрейм, а след това наниза 137 безответни за крайната победа. Следващият му съперник ще бъде спечелилия измежду Бари Хоукинс и Хосеин Вафаеи.

Джо Пери бе детрониран от Роби Уилямс след загуба с 1-4. „Джентълменът“ не игра на ниво и закономерно отпадна, а турнирът в Ландъдно ще има своя нов шампион. За осминафиналите се класираха още Джо О‘Конър, Дзюнсю Пан, Джак Джоунс и Съдзюн Юан.