Рони О‘Съливан обясни, че не е искал да се представи половинчато на Мастърса и затова е решил да откаже участие в турнира от „Тройната корона“.

Отсъствието на „Ракетата“ от надпреварата в „Алекзандра Палас“, която започва на 12 януари, бе оповестено в събота, а негов заместник ще бъде 17-ият в света Али Картър.

Въпреки това, седемкратният шампион на Мастърса разкри, че няма да играе на един от любимите си турнири, защото иска някой с по-голяма страст да вземе участие.

„Личните причини бяха новост за мен“, започна О‘Съливан, анализатор за Евроспорт този уикенд на Шампионата на Обединеното Кралство, след като бе отстранен от Дин Дзюнхуей.

„Реших да не участвам в състезанието. Всичко е наред. Просто мисля, че е грешка от гледна точка на World Snooker. Може би, те почувстваха, че трябва да извадят някаква причина. Отсъствието ми не се дължи на лични причини, така че се надявам, че те ще се поправят и ще признаят грешката си.”

„Това е фантастичен турнир, но просто не исках да участвам през тази година. Очаквам с нетърпение да свърша други неща. Мастърсът е велика надпревара, смятам, че е редно да участва някой, който е напълно отдаден на спорта и ще се вложи на 100%. В момента, играя просто за удоволствие и мисля, че е по-добре някой друг да заеме мястото ми“, допълни той.

„Геният от Чигуел“ напусна Шампионата на Обединеното Кралство след загуба от Дин във фазата на осминафиналите навръх 44-ия си рожден ден. /БГНЕС