Рони О'Съливан е на 8 фрейма от трета поредна титла от световното първенство по снукър. Ракетата води с 10:8 във финала срещу Марк Селби след две изиграни сесии.

Точно както в първата, О'Съливан спечели първите три игри и във втората сесия. Веселякът от Лестър обаче и в двата случая успя да върне по два фрейма, за да остане близо до своя съперник.

Ракетата записа дванайстия си сенчъри брейк в 14-ия фрейм, когато направи 131 точки в едно ставане до масата. Той спечели и 15-ия фрейм с нов силен брейк от 87 точки.

В тази първа фаза на финалния мач Марк Селби показа известна умора от маратонския си полуфинал с Нийл Робъртсън, спечелен със 17:15. Все пак претендентът за титлата в "Крусибъл" не допусна отварянето на голяма разлика, което гарантира вълнуващи мигове и през днешния ден.

Финалът продължава с обедна сесия, която ще се излъчва у нас в 16:00 часа българско време. Финалната сесия пък е заложена за 21:00 часа. Рони О'Съливан се бори за своята общо шеста титла в снукъра, докато Селби мечтае за първия си успех в Шефилдския театър.