Рони О‘Съливан се класира за третия кръг на ранкинг турнира по снукър Уелш Оупън, след като надви Рос Муир с 4-3 фрейма.

„Ракетата“ започна силно и поведе в резултата след сенчъри-брейк от 108 точки – негов 1195-и в кариерата, преди шотландският му опонент да обърне развоя на събитията със серии от 50 и 68. Високите брейкове продължиха и седемкратния световен шампион отново дръпна в резултата след 58 и 78 на своята сметка.

Шестата партия бе предадена от „Гения от Чигуел“ след правилото за три пропуска, но все пак той запази самообладание, за да се класира за следващата фаза, където го чака победителят от мача между Матю Стивънс и Род Лоулър. При евентуално достигане на финала в Ландъдно Рони ще си гарантира и участие в Шампионата на играчите.

От турнира изненадващо отпадна Нийл Робъртсън. Австралиецът продължи с неубедителните си изяви от началото на сезона и загуби от ветерана Доминик Дейл с 0-4. Напред продължиха още действащият шампион Джо Пери, Аарън Хил, Шон Мърфи, Съдзюн Юан, Джо О‘Конър, Юпън Цао, Бен Мертенс и Лука Бресел. По-късно тази вечер на масата излизат Марк Уилямс, Кайрън Уилсън и Марк Селби.