Бургаският районен съд осъди треньорката по плуване в клуб „Черноморец” Люба Панайотова, която преби дванадесетгодишната Деница Русева по време на тернировка. Панайотова трябва да изтърпи административно наказание от 3000 лева глоба и частично уважение на иска на родителите на битото дете.

Присъдата е такава, заради чистото до момента съдебно минало на треньорката Люба Панайотова. Пред Дарик Живко Русев, баща на пострадалата малка плувкиня, заяви, че е удовлетворен от произнесената присъда и призова всички родители, които знаят за подобни случаи на насилие към техните деца, да сигнализират правораздавателните органи.

Русев каза още, че по време на процеса, проточил се близо година, в съда от ответната страна са били призовани няколко свидетели, чиито показания в полза на треньора Люба Панайотова са се оказали лъжливи. Той благодари на съдебния състав и лично на съдия Петя Георгиева, че не са се повлияли от тях и са произнесли справедлива, според него, присъда.

Бащата на битата Деница Русева все още обмисля дали да подаде иск срещу лъжесвидетелите. Треньорката Люба Панайотова не беше открита за коментар. Присъдата може да бъде обжалвана в 15 дневен срок пред Бургаския Апелативен Съд.

Чуйте в звуковия файл разговора с бащата Живко Русев в студиото на Дарик Бургас.