В столичната зала Mega Xtreme Bowling- Joy Station, Студентски град започна 87-то издание на Националния боулинг турнир „Фантастико Оупън“. В надпреварата, която продължава до неделя и е с награден фонд от 5 000 лева, се очаква да се включат близо 100 състезатели от цялата страна.

Лидер от първата квалификация е Радослав Тенчев - 207.3 точки (1244 т.). Лидерът в мъжката ранглиста Диан Динев стартира със среден резултат от шестте игри - 177.2 точки (общо 1063 т.), което е далеч под възможностите му. В следващите дни ще играе отново и е напълно възможно да направи постижение, което да му гарантира участие на големия финал в неделя. В днешната първа квалификационна серия взеха участие осем играчи, като сред тях беше и легендарният 83 годишен индонезиец Сумартава Чакраватая. Тони, както е известен Сумартава в боулинг средите, живее от над 30 години в България и редовно участва в турнирите у нас, като неведнъж е попадал и във финалните серии.

Организацията на турнира за пореден път е на високо професионално ниво, като се спазват и всички хигиенни препоръки относно епидемиологичната обстановка. Все още всеки, който желае, може да се запише и играе в престижната надпревара. Квалификационните игри са всеки ден от 14:00 и 18:00 часа и ще продължат до събота. Финалите са в неделния ден, а на специално създадената интернет платформа bowlzone.eu могат да се следят събитията в реално време.

Входът за зрителите на турнира в Mega Xtreme Bowling - Joy Station е свободен.