Два нови медала за България завоюваха Владимир Далаклиев и Калоян Бинев. Това се случи във Фуджейра (ОАЕ), където България представят трима от най-добрите ни таекуондисти на престижния турнир с ранг G1 - FUJEIRAH OPEN.

Звездата на родното таекуондо Владимир Далаклиев взе среброто, след 3 успешни битки. В първия мач Далаклиев категорично се наложи над представителя на Латвия с 17 на 8 в кат. до 68кг.  Във втората среща игра с представител на Русия, и с победа с "златна точка" премина към следващата битка срещу представителя на домакините от  Арабските Емирства. Нашето момче отново надделя с 20 на 9.  За златото Влади срещна олимпийския шампион от Йордания Абугхауш Ахмад, който усети сериозната съпротива на Влади, но накрая надделя.

Калоян Бинев също се представи повече от отлично, след като още в първия мач елиминира представителя на домакините от ОАЕ с 25 на 10. Това го изпрати в битка с представителя на Дубай, който Кало победи с категоричното 22 на 2. На полуфинала Бинев се изправи срещу таекуондист от Русия, който спечели срещата с точка в последната секундаа. Българинът показа невероятна игра, и събра аплодисментите на публиката в "Sheikh Zayed Sports Hall".

Третият наш представител Митко Джорджев в първата си среща отказа противникът си от игра във втория рунд, когато водеше с 9 на 0. В следващата фаза Джорджев отново се изправи срещу представител на домакините, но три точки го лишиха от победата.

Така от общо трима състезатели България спечели два медала между 550 участници от цял свят, което е атестат за влизане на поне двама българи в сериите Гран При.

Само за две седмици българските таекуондисти спечелиха общо 17 медала и подобриха рекорда от 2017-а, когато за цялата година имат общо 13. От Европейското в Турция българите спечелиха 13 медала, от Турция Оупън още 2, и нови 2 от FUJEIRAH OPEN -G1.