Личният треньор на Ивет Лалова Константин Миланов е уверен, че в оставащите два старта спринтьорката ни ще успее да покрие норматив за Световното първенство по лека атлетика в Берлин през август.

Лекоатлетката зае седмо място в спринта на 100 метра при жените на международния турнир в белгийския град Лиеж. Резултатът от 11,55 секунди се оказа недостатъчен за виза на световното в Берлин, но въпреки това Ивет Лалова ще има още две възможности да стори това. Само след три дни тя ще се пусне на още един турнир в Белгия, а след като уточни плановете си с наставника Константин Миланов, ще отпътува или за Гърция, или за Италия.

„Не искам да я оправдавам, но е имала много тежко пътуване от Атина преди този старт, така че главно недоброто й физическо състояние е допринесло за този недобър резултат. Още на старта е загубила шансовете си, защото сега това е силното й оръжие. Но пак ще бяга след три дни в Белгия, няма да има дълъг и изморителен преход и се надявам се възстанови до тогава”, сподели Миланов, който е в България и подкрепя състезателката си от разстояние.

„Вече самата политика на турнирите са да не канят много хора, затова се чуваме непрекъснато - преди и след състезанието, по време на тренировките. Вероятно има леко раздвоение, че не съм до нея, но тя се справя чудесно.”

„Във всяко едно състезание, в което участва, тя се раздава и тръгва с тази амбиция – да се реализира. Абсолютно съм убеден, че и в двата турнира, които й предстоят, че ще опита да се реализира, защото нейните моменти възможности са за покриване на норматив - не за някакъв фантастичен резултат, като например преди счупването. Все пак съм реалист Така че съм един умерен оптимист и мисля, че ще се реализира”, завърши Константин Миланов.