Осем точки отбелязаха известните личности от отбора на София в супер баскетболното шоу "Битката на градовете", която е част от инициативите по отбелязването на деня на българския спорт - 17-ти май, основен партньор на които е и Дарик радио.

Отборът бе воден от баскетболния треньор Росен Барчовски, а в него влизаха Стефка Костадинова, Весела Лечева, Радосвет Радев, Таня Богомилова, Йордан Йовчев, Евгения Раданова, Ники Кънчев, Румънеца и Енчев, Николина Щерева, Димитър Цонев, Цеко Минев и Мария Стоянова. Очакваше се да участва и кметът на столицата Бойко Борисов, но той пропусна турнира.

Състезание по точна стрелба се състоя между отбори, представляващи 10-те най-големи градове в България - София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Сливен, Добрич и Шумен. Всеки от състезателите имаше право на три изстрела.

Един от съдиите на мача бе легендарният Артеник Арабаджиян, който по време на своята кариера е ръководил много европейски, международни и олимпийски финали.

От тима на София се разписаха Николина Щерева и Йордан Йовчев на два пъти и по веднъж - Румънеца, Таня Богомилова, Евгения Раданова и Ники Кънчев.

На ул. "Гурко" се проведоха и състезания по баскетбол, играта "Кой брои най-дълго?" - състезание по жонглиране с топка - "21", демонстрации на картинг автомобили и др.

Сред зрителите бе и една от най-добрите ни волейболистки Антонина Зетова.

Преди началото на срещата бяха наградени победителите в националния конкурс за есе, посветен на 17-ти май, който бе обявен от ДАМС. Общо 52 есете са участвали в конкурса, а специалната награда спечели Николай Златков Николов на 29 години от София.

Баскетболното шоу "Битката на градовете" бе второто събитие от проявите посветени на 17-ти май. Тази сутрин олимпийските ни медалисти от Торино'2006 и Атина'2004 заедно с министър-председателя Сергей Станишев и председателя на ДАМС Весела Лечева засадиха 13 дръвчета в Олимпийския парк - колкото е броят на медалите, спечелени от нашите спортисти на двете олимпиади.

От 18.00 часа в зала 6 на НДК ще започне тържественото събрание за награждаване на заслужили спортни деятели и спортисти, навършили кръгли годишнини между 17 май 2007 и 17 май 2008 г. За първи път ще бъде връчен Почетния знак на Държавната агенция за младежта и спорта.