Осем дни ще лежи в ареста единият от хулиганите, нападнали Спортист №1 на Разград за 2013 г. Мирослав Минчев. Другият ще трябва да плати глоба от 200 лв. Решението е на Районен съд-Разград, но все още не е влязло в сила, ако бъде обжалвано, вече е насрочено гледане на втора инстанция за 14,00 ч. утре в Окръжен съд-Разград.

Според съдебното решение действията на 21-годишните Гюнай Карагьоз от село Мъдрево и Али Закиров от Севар не се явяват престъпление според Наказателния кодекс, а нарушение – дребно хулиганство по Указа за борба с дребното хулиганство. Според него максималното наказание е 15 денонощия задържане в подразделение на МВР.

На 24 декември около 3,00 ч. двамата заедно с компания от 10-20 младежи пристигнали от заведение в Исперих в дискотека „Енерджи“ в Разград, Карагьоз бил употребил значително количество алкохол. Той се държал арогантно с момиче на дансинга, за което то се оплакало на охраната. Гардовете помолили посетителя да напусне дискотеката. Във фоайето на сградата той започнал да ги обижда с думата „гяури“ и да ги ругае. С Карагьоз били още 10-20 негови приятели, той взел от единия бухалка и започнал да удря с нея единия от охранителите. След това хвърлял и бутилки, после и столове, единият уцелил спортиста на Разград за 2013 г. колоездачът Мирослав Минчев. В боя се включил и Али Закиров.

Заради неголямото му участие в мелето санкцията за него е към минималната – глоба от 200 лв. Над средния размер е наказанието за Карагьоз, за когото според съдебното решение има данни и за други прояви, нарушаващи обществения ред. Той ще бъде задържан 8 денонощия в структурно звено на МВР.