Поредица от безплатни тренировки по бягане започват в София по повод третото издание на полумаратона в София. Те са организирани от спортен клуб Бегач и голяма търговска верига като ще бъдат с професионални треньори. 
 
Първата ще се проведе на 18 юли, неделя, от 9:00 часа, на паркинга на хипермаркет Kaufland на бул. „Ген. Тотлебен“ 36 в София. 
 
Общо 5 такива тренировки ще има, като следващите дати са 25.07, 01.08, 15.08 и 22.08, на същото място и със същия начален час. 
 
Със серията безплатни тренировки и консултации на открито организаторите целят да подпомогнат участниците, за които това ще бъде първо състезание, както и да окажат съдействие на по-опитните състезатели да подобрят техниката си на бягане и представянето си в полумаратона.
 
Професионални треньори по лека атлетика ще помогнат на посетителите на безплатните тренировки, като им дадат съвети при първите стъпки в бягането. Те ще отговорят и на по-специфични въпроси, породени у по-опитните бегачи.
 
Участниците ще научат как да загряват и как да разпускат оптимално, коя техника на бягане е най-подходяща за тях и каква е печелившата стратегия в подобно състезание.
 
Полумаратонът безплатното състезание за ученици “RUN4EU” ще се проведат на 28 август, като за първи път тази година полумаратонът ще е с нов, вечерен формат, с начален час 20:00 часа.
 
На сайта https://sofiahalfmarathon.com/trainings/ можете да намерите както тренировъчни програми за начинаещи и опитни бегачи, за хора, които редовно спортуват и искат да подобрят постиженията си, така и бързи рецепти за здравословно хранене.
 
За Kaufland София полумаратон:

Kaufland София полумаратон включва няколко дисциплини – класически полумаратон (21,1 км) и бягания на 10 и 5 км. Те са подходящи както за опитни, така и за начинаещи бегачи. 
 
Благодарение на щафетните състезания в рамките на инициативата RUN4EU, ученици отново ще имат възможност да се включат безплатно в редица лекоатлетически игри, отборни и щафетни състезания.
 
Регистрацията вече започна на сайта - https://sofiahalfmarathon.com/registration/.