Домакинството на Конгреса на Европейската тенис асоциация е знак за доверие, изтъкна министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева

„Радвам се, че можем да предложим домакинството на Конгреса на Европейската тенис асоциация. Стремим се да създаваме добри условия за развитие на спорта” - заяви министър-председателят Пламен Орешарски по време на срещата си с президента на Международната тенис федерация Франческо Бити и с президента на Европейската тенис асоциация Жак Дюпре.

„Българската федерация по тенис е достоен ваш партньор“, обърна се към гостите министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева. По думите й домакинството на конгреса „Тенис Европа“ е знак за доверие. Тя изтъкна, че тенисистите ни Григор Димитров и Цветана Пиронкова присъстват с все по-подчертано достойнство в този спорт. Министър Георгиева подчерта още, че част от средствата от публичната инвестиционна програма се дават за спорт, за спортна инфраструктура, включително за тенис кортове. В рамките на разговора беше коментирана и темата за борбата срещу употребата на допинг в спорта.

„Горда съм, че в лицето на министър-председателя спортът се цени”, подчерта председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова. Тя отбеляза, че се радва, че страната ни ще бъде домакин на голямо събитие, каквото е конгресът „Тенис Европа“.

„Спортът е инвестиция, а не разход“, заяви г-н Бити. Той отбеляза, че България се представя добре в тениса. Г-н Дюпре, от своя страна, изтъкна, че тенисът в света процъфтява и е важно той да се развива и да се практикува от повече хора, особено от младежи. Президентът на  Европейската тенис асоциация акцентира върху обучението на треньорите, както и върху мениджмънта на спорта.