Националния отбор по ръгби 15 на България – юноши до 18 години започна подготовка за Европейския шампионат – „Конференция 2” в Андора . Тимът ни се събра на лагер в Национална спортна академия, където ще тренира до неделя. В понеделник националите летят за Барселона и оттам с автобус до Андора.

Треньорите Серж Димов и Здравко Тодоров ще разчитат на 24 играчи за тазгодишния шампионат на „Ръгби Европа”.

Състезателите и щаба познават някои от съперниците ни в групата с които играхме през миналата година на същия турнир.

В това издание отборите в групата ни са шест (Словения, Израел, Малта, Словакия, Босна и Херцеговина , България) . Мачовете ще се играят всеки срещу всеки или общо 15 срещи от 29 Март до 2 Април. След изиграването им ще се определи крайното класиране в „Конференция 2”, като първото място дава право за участие в Конференция 1 през 2017 г.

„ Очаквам добро представяне на момчетата и силна игра. Миналата година победиха два от съперниците- Израел и Малта и сега трябва да го направят отново. Осигурихме им всичко необходимо за лагера в НСА и тренират при отлични условия. Тези юноши са бъдещето на нашия спорт и определено разчитаме на тях. Възраждаме ръгбито в България и радостното е , че повече деца вече тренират организирано, което е прекрасно”, сподели президентът на БФРъгби Атанас Зафиров.

Националите ни се завръщат от Андора на 3 Април късно вечерта.