Новият Управителен съвет на федерацията по борба гласува на първото си заседание обещаните промени от общото събрание на организацията, където Валентин Йорданов бе преизбран със 100:0 гласа. Легендата ще има трима вицепрезиденти в своя екип, отговарящи съответно за отделните стилове. 

Световният шампион и дългогодишен лидер на Литекс Николай Гергов ще контролира делата при класиците. Медалистът от големи първенства в този стил и бивш ас на Левски Тодор Ангелов ще отговаря за женската борба.

А на треньорското величие Огнян Макавеев се повери единодушно секторът "свободна борба". За генерален секретар е утвърден Рахмат Сукра, шампион на планетата от Токио-90 и кадър на ЦСКА.

За маркетинга и рекламите във федерацията ще имат грижа Гриша Ганчев и Младен Михалев, които имат дългогодишен опит като бизнесмени и като собственици на футболни клубове - съответно Литекс и Славия. Комисията за връзка с общините и клубовете оглави Васил Сайменов, превърнал се в пример с успешния си модел на работа в Самоков. 

Новият Управителен съвет прие да работи активно с президента на Европейската централа и член на бюрото на световната Цено Ценов, за да е в тон с процеса на генерални промени в най-древния спорт.