При огромен интерес протича Държавното първенство по канадска борба в град Благоевград. Над 300 състезатели от 35 спортни клуба мерят сили в надпреварата за званието „Републикански шампион на България“, съобщават от федерацията по канадска борба.

Сред тях са и 12 действащи световни шампиони. При хората с увреждания световните шампиони Емилия Стоянова и Росен Седевчев спечелиха убедително мачовете си. При жените световните шампонки

Димитрина Димитрова и Вероника Бонкова също доминираха и не дадоха шанс на съперничките си. Очаквано, титлите при мъже на лява ръка спечелиха многократните световни шампиони Стефан Ленгаров, Митко Петров и Георги Гайдарджиев. При юношите световният шампион Недалин Христов също не даде шанс на своите опоненти. 

Утре състезанието продължава с надпреварите на дясна ръка. Състезанието е квалификация за определяне на националния отбор, който ще представлява България на Европейското първенство в Румъния и Световното първенство, на което сме домакини през месец октомври в Благоевград.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS