31-годишният Владимир Иванов бе оправдан днес от Габровски районен съд по обвинението за причиняване на средна телесна повреда на световния шампион по борба Михаил Ганев. Според магистратите доказателствата са противоречиви и взаимноизключващи се. Не може категорично да се обоснове виновно поведение. По обвинението за държане на високорискови вещества на Владимир бе наложено административно наказание - глоба в размер на 1000 лв.Решението ще бъде протестирано от прокуратурата от законоустановения срок, информира DarikNews.bg.

Инцидентът стана около 5 ч на 26 декември м. г. в габровския бар "Текила". Тогава при масово сбиване Михаил Ганев получи 6 наранявания с нож и дълго време се възстановява в болница. За случилото се бе задържан 31 годишния Владимир Иванов, който прекара 44 дни в ареста. Подсъдимият също пострада при сбиването. Той бе получил прорезни рани на двете ръце, както и синини.

По време на днешното заседание бяха изслушани 3 свидетели, вещите лица, както и самият Владимир. Световният шампион по борба не се яви, бе представляван от  адвокат. Подсъдимият разказа за случилото се, като за някои от подробностите, упоменати от него при разпита в полицията, нямаше спомен. "Сбутахме се с човек от компанията на Ганев /Мирослав Ботев/, разменихме си обидни реплики,  удар от друг и падайки повлякох Мирослав. След това него го изправиха, а мен започнаха да ритат. Получавах удари от всякъде - бяха повече от 3-4-ма", разказа Иванов. По неговите думи пълзейки успял да излезе извън заведението, където боят продължил, тогава видял нож в ръката на един от мъжете и го издърпал. За станалото след това Владимир нямаше спомен. Според него няколко пъти по време на сбиването е губил съзнание. В показанията си пред полицията обаче Иванов е споменал, че издърпвайки ножа е започнал да го размахва. Изхвърлил го е преди да се качи в  такси. По отношение на обвинението за притежание на марихуана, подсъдимият обясни, че е бил обискиран в полицията в различни кабинети, но нищо не е открито. По-късно на масата в един от кабинетите му е показана кутия цигари, която той разпознал като своя. От нея е извадено пликче с 1-2 грама марихуана. За нея подсъдимият не даде никакви обяснения, нито предположения.