Ивет Лалова ще се подложи след края на сезона (в края на септември) на операция за изваждане на основния пирон на дясното бедро, с който тя се състезава в последните три години.

Очаква се Лалова да се възстановява три седмици преди да поднови отново тренировките и да започне подготовка за следващата година.

Както е известно Лалова получи тежка фрактура на десния крак над коляното при падане (след като пътят и бе препречен от друг лекоатлет) по време на загрявката за турнира Циклитирия на 14-и юни 2005-а година, информира още БТА.

Възпитаничката на треньора Константин Миланов бе оперирана и се възстановяваше дълго време преди да се завърне на пистата. Още през септември 2005-а година й бяха свалени спомагателните пирони.

Основният пирон по дължината на бедрената кост обаче остана. Лалова се състезава с него, както на Световното първенство в Осака през миналата година, така и на Олимпийските игри в Пекин.

Сега след края на сезона обаче пиронът ще бъде изваден. Ивет Лалова вече разговаря с гръцкия хирург професор Николау (извършил операцията през 2005-а година). В края на септември той очаква в Атина, за да извади пирона.

Преди това обаче Лалова ще вземе участие в няколко турнира, като до края на седмицата очаква да разбере, къде точно ще стартира.

Междувременно Ивет Лалова вече е рекордьор от българите по индивидуални стартове в леката атлетика на Летни Олимпийски Игри.

Възпитаничката на треньора Константин Миланов има 13 старта от Олимпиадите в Атина и Пекин. 13 старта има и олимпийската шампионка на 100 метра с препятствия Йорданка Донкова, но три от тях са в щафетата 4 по 100 метра.