И БОК се включи в инициативата на Дарик радио за поредна година да засадим дървета в Парка Заимов. Отлични умения с лопата показа генералният секретар на олимпийската ни централа Белчо Горанов. Той прие присърце инициативата и много внимателно, ползвайки дори съветите на професионалните градинари, посади дървото на БОК.

Шеговито Горанов разказа, че вече има опит, тъй като миналата година в Пекин до олимпийското село е била реализира подобна идея за създаването на олимпийска гора.

„Засадих бял бор. Беше вълнуващо. Дървото ни расте в съседство с това на Албания и Грузия.” - разказа Белчо. След броени дни той отново ще лети до Китай и при всички положения ще провери как расте българският бял бор.

 

И екипът на Гонг не стоя със скръстени ръце. Най-активен с лопата бе идейният ръководител - Томислав Русев.

„Построих дом, отгледах три деца, но не бях посадил дърво. Днес се радвам, че мога да се похваля и с това.” - сподели гордият бос. Томислав се отчете с над три дървета, а сериозни усилия положи дори в засаждането на вечнозелените храсти.

„Не харесвам храстите, напомнят ми за тези хора в живота, които все оцеляват в бурите тихомълком за сметка на смелите. Но от естетична гледна точка сред толкова дървета в парка, няколко вечнозелени храста ще се вържат във визията.”- разсъждава Русев.

Ефирната акробатка от Gong.bg - Станислава Кръстева, премръзнала също бе ключова фигура в кампанията и показа, че трудолюбието е друга много характерна черта от характера й. Не, че ежедневно не се убеждаваме в работохолизмa й, но физическата дейност е друго нещо.

Сръчност показа и талантливото ни попълнение от Пловдив - Веско Вълчев. Красиво дърво се похвали, че е засадил и шоуменът в екипа ни - Иво Райчев. За съжаление неговите умения убягнаха от обектива, но се доверяваме на сигурни очевидци. Инес Павлова бе най-активна в помощта си към Белчо Горанов и посаждането на олимпийско дърво.

Солови изпълнения имаха още работягите Иво Йовчев и Валентин Грънчаров. Те се похвалиха със собствена овошка, като дори изчисляваха, че влажното време е подходящо за засаждането на този сорт.

Важното е, че и тази година Дарик спази една хубава традиция. Сред толкова прах и автомобили в центъра на София, само зеленината ще ни спаси от задаващия се смог. Паркът „Заимов” си остава едно от приятните кътчета в столицата ни, нека заедно и занапред се грижим за неговото опазване и озеленяване.

P.S. Въпреки че не си призна в материала, шефката на спортния отдел в екипа на Гонг Ирина Цекова бе най-дейна при засаждането на дърветата. Атрактивната водеща бе за пример на останалите в Дарик Радио.