Нестихващи бяха аплодисментите за българските олимпийски шампионки снощи на церемонията по връчването на наградите на списание Grazia. Шест от общо деветте ни златни медалистки от Олимпиади се качиха на сцената, а това взриви Rainbow Plaza и всички поканени станаха на крака. Таня Богомилова се поклони от жеста, но аплодисментите не спираха.

Причината Стефка Костадинова, Румяна Нейкова, Ваня Гешева, Тереза Маринова, Екатерина Дафовска и Таня Богомилова да бъдат на сцената бе да получат специалните награди за смелост. Освен стилни статуетки, великите ни спортистки получиха награди от спонсорите и вместо букети – кошничка с вечни естествени рози.

Допълнително Мария Гроздева, Йорданка Донкова и Иванка Колева ще получат наградите си, защото бяха възпрепятствани да присъстват лично.

Главната редакторка на списания Grazia и ОК Поли Александрова заедно с Албена Петрова обявиха специалните награди за всичките ни девет олимпийски шампионки и нова благотворителна инициатива за повече шампиони. „За повече златни медали” бе лайтмотивът на цялата церемония снощи.

Руми Нейкова пък си тръгна с две статуетка, след като заслужи и приза в категория „Жена на годината - Спорт” в съревнование с Антоанета Стефанова, Станка Златева, ансамбъла ни по художествена гимнастика и Петя Неделчева. Лично Йордан Йовчев връчи наградата на олимпийската ни шампионка от Пекин.

Тити Папазов пък не пропусна да се пошегува от сцената, когато отличи за „Работещи майки” на годината Ива и Богдана от „Часът на мама”. Старши треньорът на БК Левски първо разкри, че живее в един блок с най-желания мъж у нас Христо Сираков, след това след нови шеги, сподели, че майката е най-важното нещо на света. Тити отбеляза с намигване към Стефка Костадинова, че отдавна тя и останалите ни олимпийски шампионки не са „момичета”.

Нешка Робева пък получи статуетката в категория „Изкуство”. Нейните възпитаници от едноименния ансамбъл бяха част от програмата на третите годишни награди на женското списание под патронажа на еврокомисар Миглена Кунева.

На финала примата Лили Иванова бе отличена за „Първа дама” на Grazia. Награди взеха още дизайнерките от Shopaholic Therapy - Теди и Цвети, модното лице Ирена Милянкова, актрисата Александра Сърчаджиева, фолк-певицата Анелия, телевизионните лица Мария Игнатова и Гена Трайкова, бизнесдамата Десислава Райчинова Митева, за политик на годината - Надежда Михайлова.

Снимки: Grazia