Вторият спортен фестивал "Олимпийски надежди Албена 2009" стартира днес в курортния комплекс. Близо 500 младежи и девойки ще мерят сили в седем вида спорт в рамките на фестивала (борба, тенис на маса, футбол, плажен волейбол, плуване, баскетбол и лека атлетика). Организатори на проявата са БОК, ДАМС и Българската спортна федерация за деца, лишени от родителски грижи.

Фестивалът бе открит от Стефка Костадинова, председател на БОК. Останалите официални гости, които присъстваха на събитието бяха Белчо Горанов - генерален секретар на БОК, Илия Илиев - началник отдел Олимпийска подготовка към ДАМС, Валентин Йорданов - президент на БФ по борба, Стефан Китов - президент централата тенис на маса, Анатоли Илиев - председател на Българската спортна федерация за деца, лишени от родителски грижи, футболният стратег Димитър Пенев, Иван Калинков -директор Експлоатация-Албена Ад, Николай Златев – ръководител сектор Спорт-Албена Ад и др.

Награждаването на победителите в отделните видове спорт ще се проведе утре вечер в бар "Хавана" на курортния комплекс.

„Целта ни с тази проява е да запалим децата по спорта. Очаквам много победители и шампиони. Надявам се много от настоящите младежи и девойки от този фестивал след време да намерят място в националните отбори на България мъже и жени и да ни радват с международни успехи", заяви единият от организаторите Анатоли Илиев-председател Българската спортна федерация за деца лишени от родителски грижи.