Олимпийската шампионка Светла Оцетова, поздрави лично над 140-те доброволци, които помогнаха за провеждането на световното първенство по гребане до 23 г. в Пловдив. 

"Благодаря на всички за всеотдайността. Вашата работа е със съществен принос за много добрите отзиви и оценки за организацията", заяви Светла Оцетова пред събраните на трибуните на гребната база доброволци. 

Тя изказа благодарност и от името на международната федерация по гребане в ролята си на технически директор на ФИСА.

Финалните й думи пред голямата група млади хора бяха за надеждата те да са обикнали и спорта гребане покрай работата си за световното. 

"Сега е време да се качите в лодките и някои от вас след години да бъдат на световно първенство като състезатели”, завърши Светла Оцетова. Тя и Здравка Йорданова печелят първата олимпийска титла за България при жените на двойка скул през 1976 г. в Монреал.

"Поклон пред вас за усилията ви”, каза шефът на организационния комитет на световното първенство по гребане в Пловдив Иван Попов, който дойде заедно с Оцетова, за да изрази благодарността си към доброволците.

Още един олимпийски шампион освен Светла Оцетова обърна голямо внимание на добрата работа на ентусиастите от България. Най-специалният гост на шампионата в България - президентът на ФИСА Жан-Кристоф Ролан, даде много добра оценка на Пловдив, но към похвалите към организационния комитет показа, че за него всеки, включил се с помощ към събитието също е специален. 

"Благодаря на големия брой доброволци. Без вас нямаше да се справим. Помощта ви е безценна за високото ниво на всяко голямо първенство. Благодаря на всички вас тук, в България", заяви президентът на ФИСА малко по-рано, когато закриваше световното първенство. Ролан е участник в три олимпиади и златен медалист от Сидни (2000 г.).

"Средната възраст на доброволците за световното първенство по гребане в Пловдив е 16,5 години. Най-младият е на 13, а най-възрастният – на 59”, съобщиха от Националния алианс за работа с доброволци.